Blonde around the World

7 restaurante pe care nu trebuie sa le ratati în Londra

[:en]În afara de pasiunea mea pentru călătorit, sunt îndrăgostită de mâncare![:ro]În afara de pasiunea mea pentru călătorit, sunt îndrăgostită de mâncare![:]

*For the English version, press HERE!

În afara de pasiunea mea pentru călătorit, sunt îndrăgostită de mâncare. Oricât de amuzant ar suna, iau acest lucru foarte în serios așa că de fiecare dată când suntem în vacanță, încerc să găsesc locuri noi să experimentăm. Londra are o listă foarte lungă de restaurante și pub-uri din care poți să alegi : ieftine sau amețitor de scumpe, de tip fast food sau extrem de elegante, tradiționale sau la modă. Este nevoie doar de puțină cercetare înainte de a ajunge acolo.

libanais3.jpg

Pentru că doresc să vă fac viața mai ușoară, aici puteți să găsiți lista cu locurile mele preferate atunci când vizitez orașul meu de suflet, Londra. Chiar și în condițiile în care am vizitat orașul de vreo 5 ori, lista mea este încă lungă și mai am multe locuri de descoperit atunci când voi ajunge din nou acolo. Am ales să vă recomand 7 locuri pe care le-am vizitat recent și am câteva poze să vă ademenesc, dar mai am încă 5 recomandări pentru voi la finalul articolului. 

PS: Când vine vorba despre Londra, burgerii sunt obligatorii, așa că, așa cum veți observa, am experimentat cât de mult am putut.

 

 1. Electric Diner în Portobello

Nou pe lista mea de restaurante londoneze, Electric Diner a fost o recomandare din partea unei prietene, Anna, care locuiește chiar în Londra acum. Sunt atât de bucuroasă că i-am ascultat sfatul și, în decembrie, într-o escapadă de weekend, am luat un mic dejun delicios în acest loc. Cred că pozele vorbesc de la sine și cuvintele mele sunt de prisos.

electricdiner1

electricdiner6

electricdiner2

Am ales o variantă aparent sănătoasă: toast cu avocado și ouă poșate, iar iubitul meu a ales varianta tradițională a micului dejun londonez. Nu vă lăsați însă păcăliți de aparențe: i-am adăugat micului meu dejun sănătos o porție de bacon rumenit, asta după ce i-am invadat iubitului meu farfuria de mai multe ori. Yammy!! Trebuie să puneți acest loc pe lista lucrurilor obligatorii în Londra.

Mai multe informații: http://www.electricdiner.com/

electricdiner3

 

 1. Garfunkel’s Restaurant în Trafalgar Square

Și dacă tot vorbeam de mic dejun tradițional londonez, trebuie să punem pe listă și Garfunkel’s. Am ajuns prima dată aici dintr-o pură întâmplare: ne era atât de foame încât am intrat în primul restaurant pe care l-am găsit pe stradă și am avut o surpriză delicioasă. Da, știu, micul dejun  englezesc nu este cea mai sănătoasă sau ușoară opțiune, dar atunci când vizitezi Londra este o experiență obligatorie, cu atât mai mult dacă este prima ta vizită.

garfunkel

garfunkel2

PS: Trebuie să recunosc că eu mă prefac de fiecare dată că este prima mea vizită pentru că iubesc micul dejun londonez. În plus, după o masă copioasă de dimineață, ești într-adevăr pregătit să explorezi orașul.

PS 2: Noi am ales Garfunkel’s situat în Trafalgar Square, dar pe site-ul lor puteți să găsiți mai multe locații pentru a ajunge cât mai ușor.

Mai multe informații: http://www.garfunkels.co.uk/

garfunkel1.jpg

 

 1. Jamie Oliver’s

Jamie Oliver’s nu mai are nevoie de prezentare, fiind deja cunoscut în toată lumea. Cred că am salivat cu toții urmărind o emisiune în care Jamie gătea o delicatesă. Ei bine, când am ajuns prima dată la Londra, era în topul dorințelor mele să gust una din minunățiile pregătite de faimosul Jamie Oliver.

Zis și făcut. Vizitam orașul cu prietena mea din copilărie, Oana, și am fost incredibil de norocoase să-l găsim pe Jamie gătind în Convent Garden la Jamie’s Italian. Așa că am ales cea mai delicioasă pizza și, bineînțeles, două halbe mari de bere lângă. O experiență așa cum mi-am închipuit-o! De atunci, am încercat mai multe dintre restaurantele sale. De exemplu, anul trecut în iunie, am ales burgerii și coastele cu barbeque la Jamie Oliver’s Diner lângă Piccadilly Circus. Puteți încerca și varianta de lux: Barbecoa pe care îl puteți găsi în două locații: St. Paul’s și Piccadilly.

Mai multe informații despre restaurantele sale găsiți aici:

https://www.jamieoliver.com/restaurants/

jamieoliver

jamieoliver1

jamieoliver2

 

 1. Shake Shack la Piccadilly’s Circus

Surpriza lunii decembrie în ceea ce privește burgerii a venit din partea popularului Shake Shack. Deși l-am văzut de mai multe ori în Londra și în Dubai, nu am fost niciodată tentată să încerc. Acum încerc să găsesc o explicație pentru asta având în vedere că burgerii lor sunt de-a dreptul senzaționali. Mmm, vreau să spun că m-am îndrăgostit iremediabil! Și ca dovadă că nu este doar o impresie a mea, la fel i s-a întâmplat și iubitului meu.

Am ales SmokeShack și nu cred că aș fi putut să fac o alegere mai bună. Sunt convinsă că o să mă întorc cât de curând!

Mai multe informații despre locații și meniu: www.shakeshack.com

shakeshack2

shakeshack

 

 1. Sushi Samba London

Am ajuns la partea mea preferată având în vedere că sunt dependentă de sushi. În urmă cu trei ani am descoperit această mare pasiune a mea și de atunci caut să experimentez mereu ceva nou. Partea cea mai frumoasă cu restaurantul acesta este că, pe lângă sushi-ul absolut delicios, oferă și una dintre cele mai frumoase vederi din oraș. Restaurantul este situat la etajele 38 și 39 în City of London, așadar chiar între zgârie-norii orașului.

sushisamba1

sushisamba

PS 1: Dacă nu sunteți cei mai mari amatori de sushi, nu trebuie să vă faceți griji pentru că restaurantul oferă și alte alternative delicioase.

PS 2: Dacă vreți să rezervați o masă aici, nu uitați să o faceți cu cel puțin o lună sau chiar două în avans pentru că locul este mereu plin de amatori de sushi și vedere panoramică. Partea bună este că restaurantul are și o zonă de lounge destul de mare unde sunteți așteptați fără rezervare, în funcție de disponibilitate.

Mai multe informații: http://sushisamba.com/london/

sushisamba3

sushisamba4

sushisamba2

 

 1. Comptoir Libanais în Kensintgon

În ultima noastră escapadă la Londra, în drum spre hotel, Xenia Autograph Collection în Kensington, un restaurant frumușel și roz mi-a atras atenția. I-am spus iubitului meu că trebuie să îi facem o vizită înainte să plecăm acasă, eu bineînțeles gândindu-mă ce poze drăguțe aș putea să fac acolo.

libanais

libanais1

libanais4

Acestea fiind spuse, în ultima noastră zi, am ales Comptoir Libanais pentru prânz. Surpriza a fost că pe lângă decorul reușit și personalul prietenos, mâncarea libaneză este absolut senzațională. O să te îndrăgostești și tu! Locația în sine este de poveste, iar atenția la detalii se observă în orice colț, inclusiv în farfurie 

Mai multe informații: http://www.comptoirlibanais.com/

libanais6

libanais2

 

 1. Hard Rock Café London

Cred că sunt foarte puține persoane care nu au fost sau, cel puțin, nu au auzit de popularul Hard Rock Café. Oriunde mergi în lume, vei găsi cu siguranță un astfel de restaurant. Dar ceea ce m-a determinat să îl vizitez în Londra este faptul că, în Park Lane, veți putea găsi primul Hard Rock Café din lume. Vă recomand să alegeți clasicul Legendary Burger, lângă care să adăugați o bere la draft și sunt sigură că veți părăsi restaurantul cu un zâmbet mare pe buze.

PS: Dacă nu vă place să așteptați, vă recomand să rezervați o masă în avans. Dacă nu reușiți, mergeți pregătiți să așteptați în jur de 45-50 minute. Partea bună este că Hyde Park este chiar peste drum, deci puteți să vă relaxați într-o scurtă plimbare.

Mai multe informații: http://www.hardrock.com/cafes/london/

hardrockcafe

hardrockcafe1

 

Aș mai avea câteva recomandări pentru voi, dar, din păcate, nu am poze cu care să vă ademenesc. Având în vedere că blogul de călătorii a fost plănuit cu mai puțin de un an în urmă, trebuie să recunosc că au existat momente când nu aveam răbdare suficientă să fac poze la mâncare înainte să gust. Acum, însă, m-am disciplinat pentru că vreau să împărtășesc cât mai multe cu voi!

Acestea fiind spune, treceți pe listă și:

 • Novikov – Sushi într-o locație de lux;
 • Angus Steak House – Recomand coastele! Yammy!
 • Aubaine Selfridges – Locul perfect pentru micul dejun. Chic și romantic;
 • Farm Girl Cafe în Portobello – o cafenea chic in Portobello;
 • Duck&Waffle – mâncare delicioasă la înălțime;

 

PS: Dacă vizitați Londra în perioada sărbătorilor de iarna, trebuie să încercați minunățiile din Winter Wonderland în Hyde Park: bratwurst și hot-dogs, gauffre și clătite, porumb fiert, cartofi prăjiți și multe altele. O alegere grea! PS: Nu uitați de vinul fiert!

winterwonderland

winterwonderland1

Acestea fiind spuse, va doresc o vacanța minunată în orașul meu de suflet și cât mai multe minunății în farfurie.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau cunoșteți locuri care nu trebuie ratate în Londra, aștept comentariile voastre atât mai jos, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Vacanțe magice,

Blonde around the World 

electricdiner4[:ro]

*For the English version, press HERE!

În afara de pasiunea mea pentru călătorit, sunt îndrăgostită de mâncare. Oricât de amuzant ar suna, iau acest lucru foarte în serios așa că de fiecare dată când suntem în vacanță, încerc să găsesc locuri noi să experimentăm. Londra are o listă foarte lungă de restaurante și pub-uri din care poți să alegi : ieftine sau amețitor de scumpe, de tip fast food sau extrem de elegante, tradiționale sau la modă. Este nevoie doar de puțină cercetare înainte de a ajunge acolo.

libanais3.jpg

Pentru că doresc să vă fac viața mai ușoară, aici puteți să găsiți lista cu locurile mele preferate atunci când vizitez orașul meu de suflet, Londra. Chiar și în condițiile în care am vizitat orașul de vreo 5 ori, lista mea este încă lungă și mai am multe locuri de descoperit atunci când voi ajunge din nou acolo. Am ales să vă recomand 7 locuri pe care le-am vizitat recent și am câteva poze să vă ademenesc, dar mai am încă 5 recomandări pentru voi la finalul articolului. 

PS: Când vine vorba despre Londra, burgerii sunt obligatorii, așa că, așa cum veți observa, am experimentat cât de mult am putut.

 

 1. Electric Diner în Portobello

Nou pe lista mea de restaurante londoneze, Electric Diner a fost o recomandare din partea unei prietene, Anna, care locuiește chiar în Londra acum. Sunt atât de bucuroasă că i-am ascultat sfatul și, în decembrie, într-o escapadă de weekend, am luat un mic dejun delicios în acest loc. Cred că pozele vorbesc de la sine și cuvintele mele sunt de prisos.

electricdiner1

electricdiner6

electricdiner2

Am ales o variantă aparent sănătoasă: toast cu avocado și ouă poșate, iar iubitul meu a ales varianta tradițională a micului dejun londonez. Nu vă lăsați însă păcăliți de aparențe: i-am adăugat micului meu dejun sănătos o porție de bacon rumenit, asta după ce i-am invadat iubitului meu farfuria de mai multe ori. Yammy!! Trebuie să puneți acest loc pe lista lucrurilor obligatorii în Londra.

Mai multe informații: http://www.electricdiner.com/

electricdiner3

 

 1. Garfunkel’s Restaurant în Trafalgar Square

Și dacă tot vorbeam de mic dejun tradițional londonez, trebuie să punem pe listă și Garfunkel’s. Am ajuns prima dată aici dintr-o pură întâmplare: ne era atât de foame încât am intrat în primul restaurant pe care l-am găsit pe stradă și am avut o surpriză delicioasă. Da, știu, micul dejun  englezesc nu este cea mai sănătoasă sau ușoară opțiune, dar atunci când vizitezi Londra este o experiență obligatorie, cu atât mai mult dacă este prima ta vizită.

garfunkel

garfunkel2

PS: Trebuie să recunosc că eu mă prefac de fiecare dată că este prima mea vizită pentru că iubesc micul dejun londonez. În plus, după o masă copioasă de dimineață, ești într-adevăr pregătit să explorezi orașul.

PS 2: Noi am ales Garfunkel’s situat în Trafalgar Square, dar pe site-ul lor puteți să găsiți mai multe locații pentru a ajunge cât mai ușor.

Mai multe informații: http://www.garfunkels.co.uk/

garfunkel1.jpg

 

 1. Jamie Oliver’s

Jamie Oliver’s nu mai are nevoie de prezentare, fiind deja cunoscut în toată lumea. Cred că am salivat cu toții urmărind o emisiune în care Jamie gătea o delicatesă. Ei bine, când am ajuns prima dată la Londra, era în topul dorințelor mele să gust una din minunățiile pregătite de faimosul Jamie Oliver.

Zis și făcut. Vizitam orașul cu prietena mea din copilărie, Oana, și am fost incredibil de norocoase să-l găsim pe Jamie gătind în Convent Garden la Jamie’s Italian. Așa că am ales cea mai delicioasă pizza și, bineînțeles, două halbe mari de bere lângă. O experiență așa cum mi-am închipuit-o! De atunci, am încercat mai multe dintre restaurantele sale. De exemplu, anul trecut în iunie, am ales burgerii și coastele cu barbeque la Jamie Oliver’s Diner lângă Piccadilly Circus. Puteți încerca și varianta de lux: Barbecoa pe care îl puteți găsi în două locații: St. Paul’s și Piccadilly.

Mai multe informații despre restaurantele sale găsiți aici:

https://www.jamieoliver.com/restaurants/

jamieoliver

jamieoliver1

jamieoliver2

 

 1. Shake Shack la Piccadilly’s Circus

Surpriza lunii decembrie în ceea ce privește burgerii a venit din partea popularului Shake Shack. Deși l-am văzut de mai multe ori în Londra și în Dubai, nu am fost niciodată tentată să încerc. Acum încerc să găsesc o explicație pentru asta având în vedere că burgerii lor sunt de-a dreptul senzaționali. Mmm, vreau să spun că m-am îndrăgostit iremediabil! Și ca dovadă că nu este doar o impresie a mea, la fel i s-a întâmplat și iubitului meu.

Am ales SmokeShack și nu cred că aș fi putut să fac o alegere mai bună. Sunt convinsă că o să mă întorc cât de curând!

Mai multe informații despre locații și meniu: www.shakeshack.com

shakeshack2

shakeshack

 

 1. Sushi Samba London

Am ajuns la partea mea preferată având în vedere că sunt dependentă de sushi. În urmă cu trei ani am descoperit această mare pasiune a mea și de atunci caut să experimentez mereu ceva nou. Partea cea mai frumoasă cu restaurantul acesta este că, pe lângă sushi-ul absolut delicios, oferă și una dintre cele mai frumoase vederi din oraș. Restaurantul este situat la etajele 38 și 39 în City of London, așadar chiar între zgârie-norii orașului.

sushisamba1

sushisamba

PS 1: Dacă nu sunteți cei mai mari amatori de sushi, nu trebuie să vă faceți griji pentru că restaurantul oferă și alte alternative delicioase.

PS 2: Dacă vreți să rezervați o masă aici, nu uitați să o faceți cu cel puțin o lună sau chiar două în avans pentru că locul este mereu plin de amatori de sushi și vedere panoramică. Partea bună este că restaurantul are și o zonă de lounge destul de mare unde sunteți așteptați fără rezervare, în funcție de disponibilitate.

Mai multe informații: http://sushisamba.com/london/

sushisamba3

sushisamba4

sushisamba2

 

 1. Comptoir Libanais în Kensintgon

În ultima noastră escapadă la Londra, în drum spre hotel, Xenia Autograph Collection în Kensington, un restaurant frumușel și roz mi-a atras atenția. I-am spus iubitului meu că trebuie să îi facem o vizită înainte să plecăm acasă, eu bineînțeles gândindu-mă ce poze drăguțe aș putea să fac acolo.

libanais

libanais1

libanais4

Acestea fiind spuse, în ultima noastră zi, am ales Comptoir Libanais pentru prânz. Surpriza a fost că pe lângă decorul reușit și personalul prietenos, mâncarea libaneză este absolut senzațională. O să te îndrăgostești și tu! Locația în sine este de poveste, iar atenția la detalii se observă în orice colț, inclusiv în farfurie 

Mai multe informații: http://www.comptoirlibanais.com/

libanais6

libanais2

 

 1. Hard Rock Café London

Cred că sunt foarte puține persoane care nu au fost sau, cel puțin, nu au auzit de popularul Hard Rock Café. Oriunde mergi în lume, vei găsi cu siguranță un astfel de restaurant. Dar ceea ce m-a determinat să îl vizitez în Londra este faptul că, în Park Lane, veți putea găsi primul Hard Rock Café din lume. Vă recomand să alegeți clasicul Legendary Burger, lângă care să adăugați o bere la draft și sunt sigură că veți părăsi restaurantul cu un zâmbet mare pe buze.

PS: Dacă nu vă place să așteptați, vă recomand să rezervați o masă în avans. Dacă nu reușiți, mergeți pregătiți să așteptați în jur de 45-50 minute. Partea bună este că Hyde Park este chiar peste drum, deci puteți să vă relaxați într-o scurtă plimbare.

Mai multe informații: http://www.hardrock.com/cafes/london/

hardrockcafe

hardrockcafe1

 

Aș mai avea câteva recomandări pentru voi, dar, din păcate, nu am poze cu care să vă ademenesc. Având în vedere că blogul de călătorii a fost plănuit cu mai puțin de un an în urmă, trebuie să recunosc că au existat momente când nu aveam răbdare suficientă să fac poze la mâncare înainte să gust. Acum, însă, m-am disciplinat pentru că vreau să împărtășesc cât mai multe cu voi!

Acestea fiind spune, treceți pe listă și:

 • Novikov – Sushi într-o locație de lux;
 • Angus Steak House – Recomand coastele! Yammy!
 • Aubaine Selfridges – Locul perfect pentru micul dejun. Chic și romantic;
 • Farm Girl Cafe în Portobello – o cafenea chic in Portobello;
 • Duck&Waffle – mâncare delicioasă la înălțime;

 

PS: Dacă vizitați Londra în perioada sărbătorilor de iarna, trebuie să încercați minunățiile din Winter Wonderland în Hyde Park: bratwurst și hot-dogs, gauffre și clătite, porumb fiert, cartofi prăjiți și multe altele. O alegere grea! PS: Nu uitați de vinul fiert!

winterwonderland

winterwonderland1

Acestea fiind spuse, va doresc o vacanța minunată în orașul meu de suflet și cât mai multe minunății în farfurie.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau cunoșteți locuri care nu trebuie ratate în Londra, aștept comentariile voastre atât mai jos, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Vacanțe magice,

Blonde around the World 

electricdiner4

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter

0 Comments

 1. Pingback: 7 mandatory places to eat in London – Blonde around the World

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Hi, I am Taisia.

Beach lover, Sushi addict, Adventure seeker, Bad packer. Lawyer. Happy Fiancée. Wanderluster. Control freak. Sunsets enthusiast. Travel Blogger. Explorer. Professional dreamer.

 I am so happy that you made your way to my travel blog and I hope you are here to stay! I know you can find so many travel blogs out there and you are probably wondering why you should read this one. I won’t say it’s the best or the prettiest one, but I can assure you I will always share with you my happiness and love for traveling. But first, let’s get to know each other, shall we?

SUBSCRIBE

Join MY mailing list

Get notified on new posts and surprise gifts