Blonde around the World

La mia Dolce Vita – Roma (Limba Romana)

[:en]Răsfăț de weekend la Grand Hotel Palace Rome![:ro]Răsfăț de weekend la Grand Hotel Palace Rome![:]

*For the English version, press HERE!

 

Încă îmi amintesc prima mea călătorie la Roma. Era în aprilie 2011 când nu obișnuiam să călătoresc la fel de mult și am organizat prima vacanță cu fetele în afara țării. Imaginați-vă că aveam doar 20 de ani așa că eram emoționată ca un copilaș de aventura ce avea să urmeze: cinci fete hotărâte să descopere tot ce avea Roma de oferit de la cel mai cunoscut muzeu la cea mai mică și ascunsă statuie. Îmi amintesc și acum durerile pe care le-am avut după cinci zile de colindat străduțele pavate cu piatră.

Astăzi, după cea de cincea vizită în orașul etern, am ajuns la o concluzie: Nu poți spune niciodată că ai vizitat Roma de prea multe ori. Înghețată delicioasă, prosecco rece, paste pline de savoare și arhitectură impresionantă – Oare trebuie să vă spun mai multe?

Da, trebuie să mai adaug un singur lucru. Data viitoare când vizitați Roma, răsfățați-vă, măcar pentru o noapte, la Grand Palace Hotel situat pe faimoasa stradă Via Veneto. 

 grandhotelpalacerome-16

HotelGrand Hotel Palace

Locație: Via Veneto, Rome, Italy

Tip cazare: Lux

Preț: începând de la 180 Euro/noapte

 

HOTELUL

Grand Hotel Palace oferă vederi asupra orașului etern care îți taie respirația și te invită să experimentezi “la dolce vita” chiar în inima Romei. Clădirea în care se află hotelul este o capodoperă arhitecturală concepută de Marcello Piacentini, fiind în trecut cunoscut ca Palatul Ambasadorilor.

Hotelul de 5 stele de tip boutique oferă 87 de camere de lux, de mai multe  categorii, cu vederi panoramice asupra orașului, un spa cu sală de fitness, saună și piscină, precum și un centru de afaceri cu trei săli de conferințe complet echipate.

De asemenea, Restaurantul Cadorin vă așteaptă să încercați delicioasa bucătărie italiană.

Detaliile hotelului vorbesc de la sine în ceea ce privește experiența de lux care vă așteaptă: podele de marmură, candelabre din cristal Murano și mozaic colorat. Am fost de-a dreptul impresionată de minunatele fresce din Salonul Cadorin.

grand-hotel-palace-roma-130

grandhotelpalacerome-12

 

LOCAȚIE ȘI CUM SĂ AJUNGEȚI ACOLO

Așa cum am menționat deja, Grand Hotel Palace este situat în centrul Romei, pe strada Via Veneto, una dintre cele mai elegante, faimoase și scumpe străzi din oraș. Dacă ați văzut clasicul film al lui Federico Fellini „La dolce vita”, sunteți deja familiarizați cu această frumoasă zonă având în vedere că acțiunea filmului a fost concentrată în jurul Via Veneto.

Datorită locației centrale, este foarte ușor de ajuns la hotel. Mai mult, stația de metrou Barberini este poziționată la doar 5 minute de mers pe jos. Dacă însă doriți să fiți răsfățați, Grand Hotel Palace oferă transferuri de la aeroport, precum și servicii cu limuzina. Angajații hotelului sunt bucuroși să vă ajute cu orice detalii, chiar și înainte de sosirea la hotel.

Fără titlu

CHECKING IN

Personalul de Grand Hotel Palace s-a asigurat pe toată durata șederii noastre că avem la dispoziție tot ceea ce ne dorim, având o atitudine prietenoasă și săritoare.

Nu-i așa că te simți mai bine atunci când ajungi la un hotel nou și recepționerul te primește cu un zâmbet mare pe față? Te înțeleg perfect, și eu am aceeași senzație. Iar pentru asta, vreau să îi mulțumesc încântătoarei Giada care s-a ocupat de primirea noastră și ne-a însoțit la apartamentul nostru în timp ce ne povestea mai multe despre Roma și despre facilitățile și serviciile oferite de hotel.

grandhotelpalacerome-13

APARTAMENTUL

Împreună cu Giada, am ajuns la etajul cinci al hotelului folosind un lift destul de micuț având în vedere că au încercat să păstreze cât mai mult din structura clădirii proiectată la sfârșitul anilor 1920.

Și am ajuns: minunata noastră cameră ne aștepta cu nuanțe de roz pal și un design modern și chic.

grandhotelpalacerome-3

IMG_0770

grandhotelpalacerome-30

grandhotelpalacerome-1

grandhotelpalace

Dar încă nu v-am spus partea cea mai frumoasă: vederea panoramică din apartamentul nostru este absolut senzațională. Atunci când am ieșit pe terasă, am înțeles că este cu siguranță cea mai frumoasă experiență a mea în Roma de până acum. Cred că deja știți  că sunt îndrăgostită de vederi panoramice, motiv pentru care mereu caut cele mai bune locuri pentru a vedea de sus orașele pe care le vizitez. De această dată însă, totul era la picioarele noastre.

Via Veneto era chiar în fața noastră, iar soarele strălucea în ianuarie de parcă ar fi venit primăvară special pentru noi.

grandhotelpalacerome-17

grandhotelpalacerome-29

grandhotelpalacerome-6

grandhotelpalacerome-5

grandhotelpalacerome-28

MÂNCAREA

Restaurantul hotelului este situat în Salonul Cadorin care îți dă senzația că timpul s-a oprit și că ne-am întors în anii 20. O să vă arăt în pozele următoare frescele minunate realizate de artistul venețian, Guido Cadorin. Partea cea mai frumoasă este că micul dejun se servește aici, așa că dimineața începe încântător și de-a dreptul delicios!

grandhotelpalacerome-35

grandhotelpalacerome-36

grandhotelpalacerome-33

grandhotelpalacerome-34

Într-una din seri, ne-am bucurat de o cină la Restaurantul Cadorin. Cunoscând deja povestea din spatele meniului, eram curioasă să încerc delicatele pregătite de Chef Riccardo Zanni. Așa cum v-am spus mai sus, hotelul a fost cunoscut în trecut ca Palatul Ambasadorilor în Roma, un punct de referință pentru toate delegațiile politice și instituționale.

Chef Zanni, încântat de această idee, a decis să adauge elemente internaționale în meniul său și fiecare fel de mâncare din secțiunea sa specială conține influențe din fiecare continent, fie că este vorba de un condiment, ingredient sau felul în care gătește sau decorează farfuria.

grandhotelpalacerome-20

grandhotelpalacerome-21

grandhotelpalacerome-22

grandhotelpalacerome-23

Au fost atenți la toate detaliile. Am început cu prosecco și niște aperitive delicioase. La felul principal, am ales o porție de coaste cu sos de barbeque (care au fost exact pe sufletul meu) și o lasagna clasică pentru că nu ratez niciodată șansa să gust atunci când ajung în Italia.

La desert, am împărțit  o porție de “White chocolate cremeaux, lime and Teff wheat crumble”, un fel de cheesecake cu biscuiți și fructe de pădure, la care ne-a fost recomandat să încercăm un vin dulce sicilian. O delicatesă! Trebuie să încercați.

Mai multe informații: Click AICI pentru a vedea meniul.

grandhotelpalacerome-24

grandhotelpalacerome-25

grandhotelpalacerome-31

grandhotelpalacerome-39

grandhotelpalacerome-19

 

SPA

În mica noastră escapadă de ianuarie la Roma, am avut parte de o vreme surprinzător de caldă, ajungând până la 16 grade ziua. Totuși, atunci când se lăsa seara, începea ușor, ușor să se simtă frigul. Cel mai bun remediu pentru a scapă de frig, a fost să fugim puțin la Kami Spa, chiar se află chiar în hotel, la etajul -2, dacă îmi amintesc corect.

Chiar dacă zona de spa nu este foarte mare, are tot ceea ce ai nevoie pentru o seară reușită: piscină, saună, sală de fitness, precum și un salon care oferă alternative cu influențe asiatice de tratamente pentru păr și corp, precum și masaje. Modalitatea perfectă de a te relaxa.

PS: Accesul la spa este gratuit pentru clienții hotelului. Vor exista, firește, costuri suplimentare pentru tratamentele corporale și masaj.

grand-hotel-palace-roma-80

grand-hotel-palace-roma-78

 

ATRACȚII TURISTICE ÎN ZONĂ

Fiind poziționat chiar în centrul Romei, Grand Hotel Palace are multe atracții turistice la care poți să ajungi pe jos.  

Nu rata Fontana di Trevi și Piazza di Spagna cu faimoasele Spanish Steps, amândouă fiind la doar 10 minute de mers pe jos. Vă recomand să vizitați Fontana di Trevi dimineața, chiar înainte de a servi micul dejun, pentru a putea să vă bucurați de ea fără ca sute de turiști să își facă apariția.

Dacă ai venit la Roma pentru shopping, atunci ai ales bine. Via del Corso și Via Condotti, recunoscute pentru magazinele de lux, te așteaptă aproape de hotel.

Pentru a vedea mai multe despre atracțiile turistice din Roma, click AICI.

grandhotelpalacerome-14

MOMENTUL

Aventura noastră în jurul lumii împreună a început anul trecut în februarie cu prima noastră mini vacanță la Roma. Acesta a fost motivul pentru care am ales să ne întoarcem în Orașul Etern pentru a sărbători prima noastră aniversare. Se pare că moneda pe care am aruncat-o la Fontana di Trevi anul trecut ne-a îndeplinit dorința. ❤

Așa cum vă puteți imagina, mica noastră escapadă a reprezentat un moment special pentru noi, iar Grand Hotel Palace a avut grijă să fie o experiență magică. Am fost răsfățați și am ne-am bucurat de „la Dolce Vita” așa cum o numesc italienii. De abia așteptăm să ne întoarcem! ❤

grandhotelpalacerome-8

grandhotelpalacerome-38

grandhotelpalacerome-2

Nu uitați că aștept comentariile voastre atât mai jos, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Să aveți un weekend minunat,

Blonde around the World 

 

IMG_0787

grandhotelpalacerome-4[:ro]*For the English version, press HERE!

 

Încă îmi amintesc prima mea călătorie la Roma. Era în aprilie 2011 când nu obișnuiam să călătoresc la fel de mult și am organizat prima vacanță cu fetele în afara țării. Imaginați-vă că aveam doar 20 de ani așa că eram emoționată ca un copilaș de aventura ce avea să urmeze: cinci fete hotărâte să descopere tot ce avea Roma de oferit de la cel mai cunoscut muzeu la cea mai mică și ascunsă statuie. Îmi amintesc și acum durerile pe care le-am avut după cinci zile de colindat străduțele pavate cu piatră.

Astăzi, după cea de cincea vizită în orașul etern, am ajuns la o concluzie: Nu poți spune niciodată că ai vizitat Roma de prea multe ori. Înghețată delicioasă, prosecco rece, paste pline de savoare și arhitectură impresionantă – Oare trebuie să vă spun mai multe?

Da, trebuie să mai adaug un singur lucru. Data viitoare când vizitați Roma, răsfățați-vă, măcar pentru o noapte, la Grand Palace Hotel situat pe faimoasa stradă Via Veneto. 

 grandhotelpalacerome-16

HotelGrand Hotel Palace

Locație: Via Veneto, Rome, Italy

Tip cazare: Lux

Preț: începând de la 180 Euro/noapte

 

HOTELUL

Grand Hotel Palace oferă vederi asupra orașului etern care îți taie respirația și te invită să experimentezi “la dolce vita” chiar în inima Romei. Clădirea în care se află hotelul este o capodoperă arhitecturală concepută de Marcello Piacentini, fiind în trecut cunoscut ca Palatul Ambasadorilor.

Hotelul de 5 stele de tip boutique oferă 87 de camere de lux, de mai multe  categorii, cu vederi panoramice asupra orașului, un spa cu sală de fitness, saună și piscină, precum și un centru de afaceri cu trei săli de conferințe complet echipate.

De asemenea, Restaurantul Cadorin vă așteaptă să încercați delicioasa bucătărie italiană.

Detaliile hotelului vorbesc de la sine în ceea ce privește experiența de lux care vă așteaptă: podele de marmură, candelabre din cristal Murano și mozaic colorat. Am fost de-a dreptul impresionată de minunatele fresce din Salonul Cadorin.

grand-hotel-palace-roma-130

grandhotelpalacerome-12

 

LOCAȚIE ȘI CUM SĂ AJUNGEȚI ACOLO

Așa cum am menționat deja, Grand Hotel Palace este situat în centrul Romei, pe strada Via Veneto, una dintre cele mai elegante, faimoase și scumpe străzi din oraș. Dacă ați văzut clasicul film al lui Federico Fellini „La dolce vita”, sunteți deja familiarizați cu această frumoasă zonă având în vedere că acțiunea filmului a fost concentrată în jurul Via Veneto.

Datorită locației centrale, este foarte ușor de ajuns la hotel. Mai mult, stația de metrou Barberini este poziționată la doar 5 minute de mers pe jos. Dacă însă doriți să fiți răsfățați, Grand Hotel Palace oferă transferuri de la aeroport, precum și servicii cu limuzina. Angajații hotelului sunt bucuroși să vă ajute cu orice detalii, chiar și înainte de sosirea la hotel.

Fără titlu

CHECKING IN

Personalul de Grand Hotel Palace s-a asigurat pe toată durata șederii noastre că avem la dispoziție tot ceea ce ne dorim, având o atitudine prietenoasă și săritoare.

Nu-i așa că te simți mai bine atunci când ajungi la un hotel nou și recepționerul te primește cu un zâmbet mare pe față? Te înțeleg perfect, și eu am aceeași senzație. Iar pentru asta, vreau să îi mulțumesc încântătoarei Giada care s-a ocupat de primirea noastră și ne-a însoțit la apartamentul nostru în timp ce ne povestea mai multe despre Roma și despre facilitățile și serviciile oferite de hotel.

grandhotelpalacerome-13

APARTAMENTUL

Împreună cu Giada, am ajuns la etajul cinci al hotelului folosind un lift destul de micuț având în vedere că au încercat să păstreze cât mai mult din structura clădirii proiectată la sfârșitul anilor 1920.

Și am ajuns: minunata noastră cameră ne aștepta cu nuanțe de roz pal și un design modern și chic.

grandhotelpalacerome-3

IMG_0770

grandhotelpalacerome-30

grandhotelpalacerome-1

grandhotelpalace

Dar încă nu v-am spus partea cea mai frumoasă: vederea panoramică din apartamentul nostru este absolut senzațională. Atunci când am ieșit pe terasă, am înțeles că este cu siguranță cea mai frumoasă experiență a mea în Roma de până acum. Cred că deja știți  că sunt îndrăgostită de vederi panoramice, motiv pentru care mereu caut cele mai bune locuri pentru a vedea de sus orașele pe care le vizitez. De această dată însă, totul era la picioarele noastre.

Via Veneto era chiar în fața noastră, iar soarele strălucea în ianuarie de parcă ar fi venit primăvară special pentru noi.

grandhotelpalacerome-17

grandhotelpalacerome-29

grandhotelpalacerome-6

grandhotelpalacerome-5

grandhotelpalacerome-28

MÂNCAREA

Restaurantul hotelului este situat în Salonul Cadorin care îți dă senzația că timpul s-a oprit și că ne-am întors în anii 20. O să vă arăt în pozele următoare frescele minunate realizate de artistul venețian, Guido Cadorin. Partea cea mai frumoasă este că micul dejun se servește aici, așa că dimineața începe încântător și de-a dreptul delicios!

grandhotelpalacerome-35

grandhotelpalacerome-36

grandhotelpalacerome-33

grandhotelpalacerome-34

Într-una din seri, ne-am bucurat de o cină la Restaurantul Cadorin. Cunoscând deja povestea din spatele meniului, eram curioasă să încerc delicatele pregătite de Chef Riccardo Zanni. Așa cum v-am spus mai sus, hotelul a fost cunoscut în trecut ca Palatul Ambasadorilor în Roma, un punct de referință pentru toate delegațiile politice și instituționale.

Chef Zanni, încântat de această idee, a decis să adauge elemente internaționale în meniul său și fiecare fel de mâncare din secțiunea sa specială conține influențe din fiecare continent, fie că este vorba de un condiment, ingredient sau felul în care gătește sau decorează farfuria.

grandhotelpalacerome-20

grandhotelpalacerome-21

grandhotelpalacerome-22

grandhotelpalacerome-23

Au fost atenți la toate detaliile. Am început cu prosecco și niște aperitive delicioase. La felul principal, am ales o porție de coaste cu sos de barbeque (care au fost exact pe sufletul meu) și o lasagna clasică pentru că nu ratez niciodată șansa să gust atunci când ajung în Italia.

La desert, am împărțit  o porție de “White chocolate cremeaux, lime and Teff wheat crumble”, un fel de cheesecake cu biscuiți și fructe de pădure, la care ne-a fost recomandat să încercăm un vin dulce sicilian. O delicatesă! Trebuie să încercați.

Mai multe informații: Click AICI pentru a vedea meniul.

grandhotelpalacerome-24

grandhotelpalacerome-25

grandhotelpalacerome-31

grandhotelpalacerome-39

grandhotelpalacerome-19

 

SPA

În mica noastră escapadă de ianuarie la Roma, am avut parte de o vreme surprinzător de caldă, ajungând până la 16 grade ziua. Totuși, atunci când se lăsa seara, începea ușor, ușor să se simtă frigul. Cel mai bun remediu pentru a scapă de frig, a fost să fugim puțin la Kami Spa, chiar se află chiar în hotel, la etajul -2, dacă îmi amintesc corect.

Chiar dacă zona de spa nu este foarte mare, are tot ceea ce ai nevoie pentru o seară reușită: piscină, saună, sală de fitness, precum și un salon care oferă alternative cu influențe asiatice de tratamente pentru păr și corp, precum și masaje. Modalitatea perfectă de a te relaxa.

PS: Accesul la spa este gratuit pentru clienții hotelului. Vor exista, firește, costuri suplimentare pentru tratamentele corporale și masaj.

grand-hotel-palace-roma-80

grand-hotel-palace-roma-78

 

ATRACȚII TURISTICE ÎN ZONĂ

Fiind poziționat chiar în centrul Romei, Grand Hotel Palace are multe atracții turistice la care poți să ajungi pe jos.  

Nu rata Fontana di Trevi și Piazza di Spagna cu faimoasele Spanish Steps, amândouă fiind la doar 10 minute de mers pe jos. Vă recomand să vizitați Fontana di Trevi dimineața, chiar înainte de a servi micul dejun, pentru a putea să vă bucurați de ea fără ca sute de turiști să își facă apariția.

Dacă ai venit la Roma pentru shopping, atunci ai ales bine. Via del Corso și Via Condotti, recunoscute pentru magazinele de lux, te așteaptă aproape de hotel.

Pentru a vedea mai multe despre atracțiile turistice din Roma, click AICI.

grandhotelpalacerome-14

MOMENTUL

Aventura noastră în jurul lumii împreună a început anul trecut în februarie cu prima noastră mini vacanță la Roma. Acesta a fost motivul pentru care am ales să ne întoarcem în Orașul Etern pentru a sărbători prima noastră aniversare. Se pare că moneda pe care am aruncat-o la Fontana di Trevi anul trecut ne-a îndeplinit dorința. ❤

Așa cum vă puteți imagina, mica noastră escapadă a reprezentat un moment special pentru noi, iar Grand Hotel Palace a avut grijă să fie o experiență magică. Am fost răsfățați și am ne-am bucurat de „la Dolce Vita” așa cum o numesc italienii. De abia așteptăm să ne întoarcem! ❤

grandhotelpalacerome-8

grandhotelpalacerome-38

grandhotelpalacerome-2

Nu uitați că aștept comentariile voastre atât mai jos, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Să aveți un weekend minunat,

Blonde around the World 

 

IMG_0787

grandhotelpalacerome-4

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter

0 Comments

  1. Pingback: La mia Dolce Vita – Roma – Blonde around the World

  2. Pingback: Indragosteste-te de Roma in 20 de fotografii – Blonde around the World

  3. Pingback: Top 10 – Locatii de vis pentru iubitorii de cafea – Blonde around the World

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Hi, I am Taisia.

Beach lover, Sushi addict, Adventure seeker, Bad packer. Lawyer. Happy Fiancée. Wanderluster. Control freak. Sunsets enthusiast. Travel Blogger. Explorer. Professional dreamer.

 I am so happy that you made your way to my travel blog and I hope you are here to stay! I know you can find so many travel blogs out there and you are probably wondering why you should read this one. I won’t say it’s the best or the prettiest one, but I can assure you I will always share with you my happiness and love for traveling. But first, let’s get to know each other, shall we?

SUBSCRIBE

Join MY mailing list

Get notified on new posts and surprise gifts