Blonde around the World

Top 10 Lucruri obligatoriu de facut in Amsterdam

Cele 10 lucruri pe care le consider obligatoriu de făcut în Amsterdam după prima mea vizită în acest oraș!

For the English version, press HERE.

Acum aproape trei săptămâni ne-am întors din mica noastră escapadă de doar 3 zile în Amsterdam și trebuie să vă spun că ne-am simțit extraordinar, pentru mine fiind chiar prima dată când vizitez acest oraș. O să scriu în curând și un articol despre hotelul pe care l-am ales în acest citybreak și promit că o să vă placă experiența noastră futuristă.

Până atunci însă, vreau să vă recomand cele 10 lucruri pe care le consider obligatoriu de făcut dacă plănuiți o escapadă în Amsterdam.

  1. Plimbare cu barca pe canalele Amsterdamului

O să încep cu partea mea preferată din această scurtă escapadă. O plimbare pe canale este una dintre activitățile pe care consider că nu trebuie să le ratați dacă vizitați acest oraș și aveți parte de vreme frumoasă. Acesta este, din punctul meu de vedere, cel mai bun mod de a explora Veneția Nordului, așa cum este denumit Amsterdam, și de a vă bucura de frumusețea orașului în timp ce savurați un pahar de prosecco sau o bere rece, în funcție de preferințe.

Partea bună este că nu aveți nevoie nici măcar de un permis pentru asta dacă alegeți tipul de barcă admis.

Noi am fost ajutați de Canal Motor Boats Amsterdam și recomand din tot sufletul compania lor de închiriat bărci pentru a petrece o zi minunată pe canalele din Amsterdam.

La Canal Motor Boats găsiți două tipuri de bărci gata să vă ducă spre următoarea voastră aventură: o opțiune mai simplă și mai ieftină, bărci spațioase din aluminiu, și eco boats, care sunt puțin mai scumpe, dar merită să faceți această alegere.

Am un singur sfat: Nu vă așteptați să fiți singurii care navighează pe canale, în realitate acestea vor fi extrem de ocupate în zilele cu soare așa că trebuie să aveți puțină atenție dacă sunteți la prima încercare. Respectați regula de aur care presupune să stați mereu pe partea dreapta a canalului împreună cu toate celelalte reguli de navigație din Amsterdam ce vă vor fi prezentate de Canal Motor Boats și aveți grijă la bărcile mari care oferă tururi ghidate deoarece au prioritate.

Vreau să vă mai spun un lucru: bărcile au capacitate de 7 persoane așa că dacă sunteți cu un grup mai mare, această activitate nu o să fie deloc costisitoare pentru că veți împărți prețul.

Puteți să găsiți toate informațiile necesare despre Canal Motor Boats, inclusiv prețurile/oră, dacă apăsați AICI.

  1. Gustă faimoșii cartofi prăjiți pe canalele din Amsterdam

Am avut întotdeauna o mare iubire pentru cartofii prăjiți, iar Amsterdam este locul perfect pentru a te răsfăța din acest punct de vedere. O să găsiți la fiecare colț locuri care vând carfofi și puteți să îi luați cu voi și să îi savurați pe marginea unui canal. Noi am ales sosul de brânză și au fost delicioși.

  1. Cumpără toate lalelele la Bloemenmarkt

Olanda este cunoscută în toată lumea pentru frumoasele câmpuri de lalele, pe care, din păcate, noi le-am ratat anul acesta. Dacă se întâmplă să vizitați orașul în luna aprilie, neapărat trebuie să faceți o vizită la Keukenhof pentru a vă bucura de aceste plantații colorate. Pentru că noi am ajuns abia la sfârșitul lunii mai, nu am avut această ocazie, așa că am mers direct la piața de flori Bloemenmarkt și am cumpărat un braț de lalele de culoarea mea preferată: roz. Vestea bună, băieți, este că nu o să dați o avere pe ele: 50 de lalele costă mai puțin de 10 Eur așa că puneți iubitei voastre zâmbetul pe față.

  1. Bucură-te de nebunie în Red Light District

Nu poți să spui că ai fost în Amsterdam dacă nu vizitezi faimosul Red Light District atunci când se lasă noaptea. Vizita acestui loc este în sine un adevărat spectacol, așa că recomand această activitate inclusiv fetelor, având în vedere că băieții nu trebuie convinși.  O să vedeți oameni fumând jointuri de marijuana la fiecare colț (fiind total legal să faci asta în Olanda) și fete din toată lumea în spatele vitrinelor oferind servicii sexuale pentru o taxă. Puteți chiar să găsiți cafenele legale denumite coffee shops de unde se pot cumpăra jointuri, brioșe cu marijuana și tot felul de alte dulciuri cu aceeași aromă. Trebuie să vă relaxați și să vă bucurați de experiență chiar dacă nu sunteți de acord cu ea pentru că, până la urmă, sunteți în Amsterdam.

  1. Vizitează Anne Frank House și Cartierul Jordaan

Anne Frank House este casa memorială a acestei scriitoare și muzeul dedicat acestei evreice care a scris un jurnal în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Locul este situat chiar pe canal lângă cartierul Jordaan, acesta fiind probabil cel mai faimos cartier din Amsterdam. O sa găsiți numeroase restaurante și cafenele pe marginea canalului numai bune pentru a vă relaxa după o plimbare lungă. Noi nu am reușit să vizităm muzeul pentru că nu am cumpărat bilete în avans, așa că dacă aveți în plan acest lucru, vă sfătuiesc să vă organizați mai bine.

  1. Bucură-te de soare la Museumplein

Am petrecut o după-amiază încântătoare la Museumplein, dar trebuie să vă spun că locul era extrem de aglomerat având în vedere vremea extrem de bună pe care am prins-o când am fost acolo. Probabil recunoașteți acest loc pentru faimosul semn I Amsterdam care apare în pozele tuturor, dar cu care ne-a fost imposibil să ne fotografiem având în vedere mulțimea de turiști cățărați pe litere.

În această locați, o să găsiți trei muzee importante the Rijksmuseum, Van Gogh Museum and Stedelijk Museum.

  1. Plimbă-te pe canulul Prinsegracht și relaxează-te la cafeneaua ta preferată

Împreună cu alte trei canale importante, Prinsegracht sau Canalul Prințului, face parte din Amsterdam Canal District, fiind și cel mai lung dintre acestea. Ne-am bucurat de o plimbare de-a lungul său, admirând clădirile din turtă dulce parcă desprinse din povești, florile colorate care împânzesc orașul și multitudinea de biciclete. La final, ne-am decis să ne oprim la cafeneaua care mi-a plăcut mie cel mai mult, George Cafe, și am savurat o cafea delicioasă și un suc de fructe proaspete cu o priveliște minunată.

  1. Mergi cu bicicleta în orașul bicicletelor

Ok, trebuie să încep prin a vă spune un mare adevăr despre mine. La 27 de ani, nu am nicio idee cum este să mergi pe bicicletă și nici nu am încercat niciodată să învăț să fac acest lucru. Încă de când eram copil, nu am fost atrasă de această activitate, așa că am ignorat-o complet. Când am ajuns în orașul bicicletelor, mi-am dorit pentru o secundă să încerc, mai ales că iubitul meu își dorește tare mult să facem asta împreună, însă am renunțat repede la idee. Poate într-o altă zi.  Până atunci, am decis să fac o mulțime de poze cu toate bicicletele frumoase pe care le-am întâlnit și chiar și cu o Vespa drăguța pe care aș fi luat-o acasă.

  1. Încearcă berea locală

Nu poți să pleci din Amsterdam fără să te bucuri de un pahar de bere rece pe marginea canalului. Noi am ales o cafenea în Jordaan cu o vedere extraordinar de drăguță spre Westerkerk Church unde am încercat două tipuri de bere care ne-au plăcut foarte tare și pe care le recomand și fetelor: Brand Ipa pentru mine, cu o ușoară aromă de citrice, și Brand Weiss, pentru iubitul meu, având la bază o rețetă bavareză.

  1. Oprește-te la Amsterdam Centraal și pregătește camera

Am văzut foarte multe poze pe conturile de social media cu un loc din Amsterdam perfect pentru Instagram, dar nu aveam nicio idee unde se află în mod concret. Punctul de plecare pentru a vizita orașul a fost place gara centrală Amsterdam Centraal și așa am descoperit locul meu magic unde, bineînțeles, a trebuit să fac o tonă de poze.

 

Acesta a fost topul meu cu 10 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi in Amsterdam. In curand, o sa public si un articol referitor la hotelul pe care l-am ales pentru acest city-break, așa că vă aștept să dați subscribe și să fiți primii care aflați de acesta pe mail.

PS: În aceste poze, port ochelari de soare de la Jadu, ceas de la Daniel Wellington, rochia și pantalonii roz de la Zara, geantă de paie de la H&M

Vă pup,

Blonde around the World ❤

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Hi, I am Taisia.

Beach lover, Sushi addict, Adventure seeker, Bad packer. Lawyer. Happy Fiancée. Wanderluster. Control freak. Sunsets enthusiast. Travel Blogger. Explorer. Professional dreamer.

 I am so happy that you made your way to my travel blog and I hope you are here to stay! I know you can find so many travel blogs out there and you are probably wondering why you should read this one. I won’t say it’s the best or the prettiest one, but I can assure you I will always share with you my happiness and love for traveling. But first, let’s get to know each other, shall we?

SUBSCRIBE

Join MY mailing list

Get notified on new posts and surprise gifts