Blonde around the World

Craciun de poveste în Elvetia

[:en]Vedeți aici traseul pe care l-am ales pentru această minunăție de țară aflată pe lista mea de călătorii de ani întregi.[:ro]Vedeți aici traseul pe care l-am ales pentru această minunăție de țară aflată pe lista mea de călătorii de ani întregi.[:]

*For the English version, press HERE!

 

Înainte de toate, vreau sa vă urez „La mulți ani” plini de magie și locuri minunate! Sper ca și în 2018 să reușesc să vă fur puțin din timpul vostru pentru că vă pregătesc foarte multe surprize frumoase! Și pentru că foarte mulți dintre voi au cerut, prima surpriză pentru acest an este faptul că voi începe să scriu articolele și în limba română în paralel cu cele din limba engleză. Vă doresc un an nou cât mai frumos!

Așa cum v-am promis în postarea trecută despre aventura noastră în Alpii Elvețieni, astăzi o să vă spun traseul pe care l-am ales pentru această minunăție de țară aflată pe lista mea de călătorii de ani întregi. (PS: Dacă nu ați citit acest articol, puteți să o faceți AICI).

DSC01686

 

ITINERARIU

Din păcate, nu am avut foarte mult timp la dispoziție să explorăm cât de mult ne-am fi dorit, având în vedere că am vizitat și Alsacia în Franța și o parte a Elveției în mai puțin de o săptămână, dar cred că am reușit să bifăm toate atracțiile pe care le-am plănuit pentru această mică escapadă. În Elveția, am vizitat Basel, Berna, Lucerna și Zurich.

destinatii.png

CUM SĂ AJUNGI ȘI CE CAZARE SĂ ALEGI

Am spus mai multe despre această problemă în postarea anterioară despre Alsacia, dar o să fac un scurt rezumat.

Am aterizat pe aeroportul Euroairport Basel Mulhouse Freiburg care este localizat chiar la graniţa dintre Franţa, Germania şi Elveţia. Partea amuzantă la acest aeroport este că puteţi alegi în ce ţară doriţi să ieşiţi: trebuie să faceţi stânga pentru Franţa şi Germania şi dreapta pentru Elveţia.

basel-airport.jpg

Aeroportul este situat la doar 6 km de Basel, oraşul în care noi am ales să stăm în minivacanţa noastră în Elveţia. În realitate, am ales acest loc pentru că prietena şi colega mea de bancă din liceu, Ema, împreună cu logodnicul ei, Ioannis, locuiesc acolo şi au fost atât de drăguţi încât s-au oferit să ne găzduiască câteva zile.

aeroport.png

Dar adevărul este că Basel a fost alegerea perfectă pentru traseul pe care l-am stabilit. Este situat la 100 km de Berna şi Lucerna şi 90 km de Zurich ceea ce ne-a determinat să alegem excursii de o zi către fiecare destinaţie şi ne-a ajutat să economisim bănuţii de cazare, care, fie vorba între noi, nu este deloc ieftină în Elveţia. De altfel, nu aş cataloga nimic ca fiind ieftin în această ţară.

itinerariu

Aşa cum v-am spus deja în postarea anterioară, dacă decideţi să urmaţi traseul pe care noi l-am ales, vă recomand să alegeţi un hotel sau o pensiune situată în apropierea graniței cu Elveţia, în Franţa sau Germania, deoarece preţurile sunt mai scăzute şi o să vă ajute să economisiţi.

Ca un detaliu amuzant, pe durata călătoriei noastre în Elveţia, având în vedere că Basel este situat chiar lângă graniţa cu Franţa, am parcat maşina în fiecare seară în această din urmă ţară pentru a evita să plătim sume uriaşe. Tocmai de aceea spun că nu veţi simţi diferenţa dacă alegeţi cazare în Franţa, spre exemplu, dar portofelul vostru va simţi diferenţa cu siguranţă.

bern 15

 

PARCARE ŞI ROVINIETĂ

În primul rând, trebuie să discutăm despre un subiect important în Elveţia: parcarea. Când am vizitat Berna, am ales un loc public de parcare, pe stradă, la câteva minute de Parlament, care se află de asemenea aproape de Centrul Vechi. Locurile de parcare sunt marcate cu alb şi au un număr vopsit pe şosea. Alegi locul de parcare, verifici numărul şi mergi spre automatul de plată. Introduci numărul locului ales şi monede pentru câte ore doreşti să stai. Nu este nevoie de numărul de înmatriculare al maşinii. Când te întorci la maşină, verifici cât timp ţi-a mai rămas prin reintroducerea numărului alocat locului tău de parcare.

Un alt subiect important este rovinieta. Având în vedere că am închiriat maşina din partea franceză a aeroportului, costurile fiind mai mici pentru numărul de zile pentru care am avut nevoie de maşină, nu am avut rovinietă pentru Elveţia. Trebuie să recunosc că nu m-am documentat foarte bine privind acest aspect, aşa că am condus peste 100 km fără să cumpărăm, ceea ce ar fi putut să conducă la o amendă de 100 franci elveţieni pe lângă preţul rovinietei în sine de 40 de franci elveţieni.

VIGNETa1.jpg

Pentru a evita astfel de probleme, opriţi la prima benzinărie, cumpăraţi rovinieta şi lipiţi-o în parbriz. Partea mai puţin frumoasă este că puteţi să achiziționați doar pentru întreg anul în curs la preţul de 40 de franci elveţieni indiferent de numărul de zile/ore pe care le petreceţi în Elveţia.

CE TREBUIE VĂZUT

 1. BERNA

În sfârșit, am ajuns la partea frumoasă a postării de astăzi. Berna a fost prima noastră aventură în Elveţia şi a fost exact cum mi-am imaginat-o. În momentul în care am parcat maşina, a început să ningă ca în poveşti. În câteva minute, totul a fost acoperit de zăpadă şi când am ajuns la Parlament, de unde există o vedere panoramică asupra Bernei, totul era alb şi pufos.

Oraşul era aproape pustiu având în vedere ninsoarea neaşteptată, ceea ce a fost perfect pentru a explora în linişte. Aceasta a fost prima noastră ninsoare în 2017 şi ne-am bucurat pe deplin de ea.

bern 3

bern 6

bern 4

bern 7

Nu trebuie ratat:

 • Old City – Centrul vechi
 • Berner Munster – Catedrala din Berna
 • Munsterplatz
 • Bundesplatz – Parlamentul
 • Kafigturm
 • Nydeggkirche
 • Piața de Crăciun (bineînțeles dacă alegeți să vizitați orașul în timpul iernii, așa cum am făcut noi)

bern 9

bern 10

bern 14

bern 13

bern1

Din păcate, nu pot să vă recomand restaurante sau locuri pentru servit masa în Berna, având în vedere că ne-am întins explorând străzile oraşului şi nu am oprit la niciun restaurant. Adevărul este că am trişat puţin pentru că am început să gustăm tot felul de delicatese pe stradă şi nu am mai avut nevoie de o masă ca la carte. Deşi în general nu sunt un mare fan, în această vacanţă, am încercat şi chiar am fost încântată de bratwursts şi hot-dogs. În plus, porţia de gauffre cumpărată de pe marginea drumului a fost absolut delicioasă.

Aceasta a fost aventura noastră în Berna şi eram acum gata pentru cea de-a doua destinaţie elveţiană.

bern 5

bern 11

bern 12

 1. LUCERNA

Este timpul să explorăm împreună minunata Lucerna care a reuşit să îmi fure inima de la prima vedere. Când ne apropiam de oraş, am ales pe Google Maps Kappelbrucke-Old Town şi am fost norocoşi să găsim un loc de parcare chiar la două minute distanţă. Regulile de parcare pe care le-am menţionat anterior, se aplică şi aici. Aşa am început aventura cu cel mai frumos loc din oraş.

luzern2

luzern1

luzern4

Ne-am aventurat pe toate străduţele din Centrul Vechi şi ne-am plimbat pe malul lacului spre apusul soarelui. Vederea este absolut senzaţională când se lasă seara pentru că se văd toate luminiţele oraşului.

luzern8.jpg

În plus, Lucerna era deja îmbrăcată în haine de sărbătoare, iar în Piaţa de Crăciun se servea vin fiert cu scorţişoară. Nici nu trebuie să vă mai povestesc despre toate bunătăţile elveţiene, în special ciocolata care este la loc de cinste în toată ţara. Am mai încercat nişte gauffre delicioase cu nutella şi banane, dar şi nişte turtă dulce.

luzern11

luzern10

 

Nu trebuie ratat:

 • Kappelbrucke (Chapel Bridge)
 • Centrul vechi
 • Lacul Lucerne
 • Piața de Crăciun                                                                                                                                   luzern3

luzern9

luzern7

luzern6

luzern12

 

 1. BASEL

Trebuie să recunosc că nu am explorat Basel atât de mult precum ne-am fi dorit, deşi acesta a fost locul în care am dormit în fiecare noapte din aventura noastră elveţiană.

Totuşi, în scurtul timp avut la dispoziţie, am observat că Basel era, de asemenea, învăluit de magia Crăciunului. Într-una din seri, ne-am bucurat de o cină delicioasă la un restaurant spaniol cu prietenii noştri, Ema şi Ioannis. Aşa că, dacă decideţi să încercaţi ceva diferit, vă recomand restaurantul Don Pincho unde puteţi să savuraţi tapas delicioase cu vedere la fluviul Rin.

Ema mi-a spus un lucru amuzant: Locuitorii din Basel obişnuiesc să se ducă vara la lucru pe fluviul Rin. Au un fel de pernă plutitoare care îi poartă până la destinaţie, unde se îmbracă şi îşi încep activitatea. Ştiu că sună tare ciudat, cu atât mai mult cu cât am avut ocazia să văd cât de mare şi ce curenţi puternici are Rinul, dar Ema spune că este o aventură pe cinste. Poate data viitoare vom încerca şi noi!

basel2.jpg

basel1.jpg

Nu trebuie ratat:

 • Centrul Vechi
 • Rathaus
 • Marketplatz
 • Fluviul Rin

baseL5

basel3

basel6

basel4

 

 1. ZURICH

Şi uite aşa am ajuns la ultima noastră destinaţie elveţiană şi probabil una dintre cele mai vizitate din ţară. Orasul Zurich este surprinzător de frumos, începând cu Lacul Zurich, pe care trebuie neapărat să îl vedeţi, şi continuând cu Târgul de Crăciun şi deliciosul fondue de brânză.

zurich 6

zurich 5

zurich 12

Înainte de a pleca în Elveţia, şeful meu mi-a spus să nu ne întoarcem de acolo fără să gustăm tradiţionalul fondue de brânză. Zis şi făcut! Prima noastră oprire a fost la Restaurantul Fondue Chalet Klosters tocmai pentru a încerca această delicatesă. Ema şi Ioannis ne-au însoţit în excursia noastră de o zi în Zurich, aşa că totul a fost perfect. Restaurantul este situat chiar în Târgul de Crăciun şi când intri înăuntru ai impresia că ai ajuns în mijlocul munţilor.

Eram acum gata să explorăm acest oraş minunat.

zurich 11

zurich 9

zurich 10

 

Nu trebuie ratat:

 • Centrul vechi
 • Limmatquai și Rathaus
 • Lacul Zurich
 • Burkiplatz – unde se ține târgul de Crăciun pe timpul iernii
 • Fraumunster
 • Grossmunster
 • Bahnofstrasse

zurich 1

zurich 4

zurich 16

zurich 13

zurich 17

zurich 14

 

PS: În afară de fi destul de costisitor, să găseşti un loc de parcare în Zurich este destul de dificil pentru că oraşul este mereu plin de turişti dornici de explorare. Trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare!

Parcarea pe stradă aproape de centrul oraşului, aşa cum am descris-o mai sus, nu este cea mai bună idee pentru că este limitată ca timp la 1-2 ore, ceea ce înseamnă că va trebui să te întorci la maşină prea repede. Noi am ales o parcare subterană pentru care a trebuit să așteptăm în jur de 30 minute.

zurich 19

zurich 15

Acestea fiind spuse, sper din tot sufletul că v-a plăcut prima postare în limba română și, în același timp, aventura noastră elvețiană și că v-am inspirat să vizitați această țară minunată. Sper să reușim să ne întoarcem aici și pe timpul verii pentru a explora mai mult, în special sudul țării care oferă, de asemenea, locuri frumoase cum ar fi Geneva, Laussane și Montreux.

Aștept părerile și sugestiile voastre atât mai jos, în comentarii, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Vă doresc un 2018 magic,

Blonde around the World 

zurich 18

 [:ro]*For the English version, press HERE!

 

Înainte de toate, vreau sa vă urez „La mulți ani” plini de magie și locuri minunate! Sper ca și în 2018 să reușesc să vă fur puțin din timpul vostru pentru că vă pregătesc foarte multe surprize frumoase! Și pentru că foarte mulți dintre voi au cerut, prima surpriză pentru acest an este faptul că voi începe să scriu articolele și în limba română în paralel cu cele din limba engleză. Vă doresc un an nou cât mai frumos!

Așa cum v-am promis în postarea trecută despre aventura noastră în Alpii Elvețieni, astăzi o să vă spun traseul pe care l-am ales pentru această minunăție de țară aflată pe lista mea de călătorii de ani întregi. (PS: Dacă nu ați citit acest articol, puteți să o faceți AICI).

DSC01686

 

ITINERARIU

Din păcate, nu am avut foarte mult timp la dispoziție să explorăm cât de mult ne-am fi dorit, având în vedere că am vizitat și Alsacia în Franța și o parte a Elveției în mai puțin de o săptămână, dar cred că am reușit să bifăm toate atracțiile pe care le-am plănuit pentru această mică escapadă. În Elveția, am vizitat Basel, Berna, Lucerna și Zurich.

destinatii.png

CUM SĂ AJUNGI ȘI CE CAZARE SĂ ALEGI

Am spus mai multe despre această problemă în postarea anterioară despre Alsacia, dar o să fac un scurt rezumat.

Am aterizat pe aeroportul Euroairport Basel Mulhouse Freiburg care este localizat chiar la graniţa dintre Franţa, Germania şi Elveţia. Partea amuzantă la acest aeroport este că puteţi alegi în ce ţară doriţi să ieşiţi: trebuie să faceţi stânga pentru Franţa şi Germania şi dreapta pentru Elveţia.

basel-airport.jpg

Aeroportul este situat la doar 6 km de Basel, oraşul în care noi am ales să stăm în minivacanţa noastră în Elveţia. În realitate, am ales acest loc pentru că prietena şi colega mea de bancă din liceu, Ema, împreună cu logodnicul ei, Ioannis, locuiesc acolo şi au fost atât de drăguţi încât s-au oferit să ne găzduiască câteva zile.

aeroport.png

Dar adevărul este că Basel a fost alegerea perfectă pentru traseul pe care l-am stabilit. Este situat la 100 km de Berna şi Lucerna şi 90 km de Zurich ceea ce ne-a determinat să alegem excursii de o zi către fiecare destinaţie şi ne-a ajutat să economisim bănuţii de cazare, care, fie vorba între noi, nu este deloc ieftină în Elveţia. De altfel, nu aş cataloga nimic ca fiind ieftin în această ţară.

itinerariu

Aşa cum v-am spus deja în postarea anterioară, dacă decideţi să urmaţi traseul pe care noi l-am ales, vă recomand să alegeţi un hotel sau o pensiune situată în apropierea graniței cu Elveţia, în Franţa sau Germania, deoarece preţurile sunt mai scăzute şi o să vă ajute să economisiţi.

Ca un detaliu amuzant, pe durata călătoriei noastre în Elveţia, având în vedere că Basel este situat chiar lângă graniţa cu Franţa, am parcat maşina în fiecare seară în această din urmă ţară pentru a evita să plătim sume uriaşe. Tocmai de aceea spun că nu veţi simţi diferenţa dacă alegeţi cazare în Franţa, spre exemplu, dar portofelul vostru va simţi diferenţa cu siguranţă.

bern 15

 

PARCARE ŞI ROVINIETĂ

În primul rând, trebuie să discutăm despre un subiect important în Elveţia: parcarea. Când am vizitat Berna, am ales un loc public de parcare, pe stradă, la câteva minute de Parlament, care se află de asemenea aproape de Centrul Vechi. Locurile de parcare sunt marcate cu alb şi au un număr vopsit pe şosea. Alegi locul de parcare, verifici numărul şi mergi spre automatul de plată. Introduci numărul locului ales şi monede pentru câte ore doreşti să stai. Nu este nevoie de numărul de înmatriculare al maşinii. Când te întorci la maşină, verifici cât timp ţi-a mai rămas prin reintroducerea numărului alocat locului tău de parcare.

Un alt subiect important este rovinieta. Având în vedere că am închiriat maşina din partea franceză a aeroportului, costurile fiind mai mici pentru numărul de zile pentru care am avut nevoie de maşină, nu am avut rovinietă pentru Elveţia. Trebuie să recunosc că nu m-am documentat foarte bine privind acest aspect, aşa că am condus peste 100 km fără să cumpărăm, ceea ce ar fi putut să conducă la o amendă de 100 franci elveţieni pe lângă preţul rovinietei în sine de 40 de franci elveţieni.

VIGNETa1.jpg

Pentru a evita astfel de probleme, opriţi la prima benzinărie, cumpăraţi rovinieta şi lipiţi-o în parbriz. Partea mai puţin frumoasă este că puteţi să achiziționați doar pentru întreg anul în curs la preţul de 40 de franci elveţieni indiferent de numărul de zile/ore pe care le petreceţi în Elveţia.

CE TREBUIE VĂZUT

 1. BERNA

În sfârșit, am ajuns la partea frumoasă a postării de astăzi. Berna a fost prima noastră aventură în Elveţia şi a fost exact cum mi-am imaginat-o. În momentul în care am parcat maşina, a început să ningă ca în poveşti. În câteva minute, totul a fost acoperit de zăpadă şi când am ajuns la Parlament, de unde există o vedere panoramică asupra Bernei, totul era alb şi pufos.

Oraşul era aproape pustiu având în vedere ninsoarea neaşteptată, ceea ce a fost perfect pentru a explora în linişte. Aceasta a fost prima noastră ninsoare în 2017 şi ne-am bucurat pe deplin de ea.

bern 3

bern 6

bern 4

bern 7

Nu trebuie ratat:

 • Old City – Centrul vechi
 • Berner Munster – Catedrala din Berna
 • Munsterplatz
 • Bundesplatz – Parlamentul
 • Kafigturm
 • Nydeggkirche
 • Piața de Crăciun (bineînțeles dacă alegeți să vizitați orașul în timpul iernii, așa cum am făcut noi)

bern 9

bern 10

bern 14

bern 13

bern1

Din păcate, nu pot să vă recomand restaurante sau locuri pentru servit masa în Berna, având în vedere că ne-am întins explorând străzile oraşului şi nu am oprit la niciun restaurant. Adevărul este că am trişat puţin pentru că am început să gustăm tot felul de delicatese pe stradă şi nu am mai avut nevoie de o masă ca la carte. Deşi în general nu sunt un mare fan, în această vacanţă, am încercat şi chiar am fost încântată de bratwursts şi hot-dogs. În plus, porţia de gauffre cumpărată de pe marginea drumului a fost absolut delicioasă.

Aceasta a fost aventura noastră în Berna şi eram acum gata pentru cea de-a doua destinaţie elveţiană.

bern 5

bern 11

bern 12

 1. LUCERNA

Este timpul să explorăm împreună minunata Lucerna care a reuşit să îmi fure inima de la prima vedere. Când ne apropiam de oraş, am ales pe Google Maps Kappelbrucke-Old Town şi am fost norocoşi să găsim un loc de parcare chiar la două minute distanţă. Regulile de parcare pe care le-am menţionat anterior, se aplică şi aici. Aşa am început aventura cu cel mai frumos loc din oraş.

luzern2

luzern1

luzern4

Ne-am aventurat pe toate străduţele din Centrul Vechi şi ne-am plimbat pe malul lacului spre apusul soarelui. Vederea este absolut senzaţională când se lasă seara pentru că se văd toate luminiţele oraşului.

luzern8.jpg

În plus, Lucerna era deja îmbrăcată în haine de sărbătoare, iar în Piaţa de Crăciun se servea vin fiert cu scorţişoară. Nici nu trebuie să vă mai povestesc despre toate bunătăţile elveţiene, în special ciocolata care este la loc de cinste în toată ţara. Am mai încercat nişte gauffre delicioase cu nutella şi banane, dar şi nişte turtă dulce.

luzern11

luzern10

 

Nu trebuie ratat:

 • Kappelbrucke (Chapel Bridge)
 • Centrul vechi
 • Lacul Lucerne
 • Piața de Crăciun                                                                                                                                   luzern3

luzern9

luzern7

luzern6

luzern12

 

 1. BASEL

Trebuie să recunosc că nu am explorat Basel atât de mult precum ne-am fi dorit, deşi acesta a fost locul în care am dormit în fiecare noapte din aventura noastră elveţiană.

Totuşi, în scurtul timp avut la dispoziţie, am observat că Basel era, de asemenea, învăluit de magia Crăciunului. Într-una din seri, ne-am bucurat de o cină delicioasă la un restaurant spaniol cu prietenii noştri, Ema şi Ioannis. Aşa că, dacă decideţi să încercaţi ceva diferit, vă recomand restaurantul Don Pincho unde puteţi să savuraţi tapas delicioase cu vedere la fluviul Rin.

Ema mi-a spus un lucru amuzant: Locuitorii din Basel obişnuiesc să se ducă vara la lucru pe fluviul Rin. Au un fel de pernă plutitoare care îi poartă până la destinaţie, unde se îmbracă şi îşi încep activitatea. Ştiu că sună tare ciudat, cu atât mai mult cu cât am avut ocazia să văd cât de mare şi ce curenţi puternici are Rinul, dar Ema spune că este o aventură pe cinste. Poate data viitoare vom încerca şi noi!

basel2.jpg

basel1.jpg

Nu trebuie ratat:

 • Centrul Vechi
 • Rathaus
 • Marketplatz
 • Fluviul Rin

baseL5

basel3

basel6

basel4

 

 1. ZURICH

Şi uite aşa am ajuns la ultima noastră destinaţie elveţiană şi probabil una dintre cele mai vizitate din ţară. Orasul Zurich este surprinzător de frumos, începând cu Lacul Zurich, pe care trebuie neapărat să îl vedeţi, şi continuând cu Târgul de Crăciun şi deliciosul fondue de brânză.

zurich 6

zurich 5

zurich 12

Înainte de a pleca în Elveţia, şeful meu mi-a spus să nu ne întoarcem de acolo fără să gustăm tradiţionalul fondue de brânză. Zis şi făcut! Prima noastră oprire a fost la Restaurantul Fondue Chalet Klosters tocmai pentru a încerca această delicatesă. Ema şi Ioannis ne-au însoţit în excursia noastră de o zi în Zurich, aşa că totul a fost perfect. Restaurantul este situat chiar în Târgul de Crăciun şi când intri înăuntru ai impresia că ai ajuns în mijlocul munţilor.

Eram acum gata să explorăm acest oraş minunat.

zurich 11

zurich 9

zurich 10

 

Nu trebuie ratat:

 • Centrul vechi
 • Limmatquai și Rathaus
 • Lacul Zurich
 • Burkiplatz – unde se ține târgul de Crăciun pe timpul iernii
 • Fraumunster
 • Grossmunster
 • Bahnofstrasse

zurich 1

zurich 4

zurich 16

zurich 13

zurich 17

zurich 14

 

PS: În afară de fi destul de costisitor, să găseşti un loc de parcare în Zurich este destul de dificil pentru că oraşul este mereu plin de turişti dornici de explorare. Trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare!

Parcarea pe stradă aproape de centrul oraşului, aşa cum am descris-o mai sus, nu este cea mai bună idee pentru că este limitată ca timp la 1-2 ore, ceea ce înseamnă că va trebui să te întorci la maşină prea repede. Noi am ales o parcare subterană pentru care a trebuit să așteptăm în jur de 30 minute.

zurich 19

zurich 15

Acestea fiind spuse, sper din tot sufletul că v-a plăcut prima postare în limba română și, în același timp, aventura noastră elvețiană și că v-am inspirat să vizitați această țară minunată. Sper să reușim să ne întoarcem aici și pe timpul verii pentru a explora mai mult, în special sudul țării care oferă, de asemenea, locuri frumoase cum ar fi Geneva, Laussane și Montreux.

Aștept părerile și sugestiile voastre atât mai jos, în comentarii, cât și pe Facebook și Instagram.

 

Vă doresc un 2018 magic,

Blonde around the World 

zurich 18

 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter

2 Comments

 1. Pingback: My Christmassy Switzerland – Blonde around the World

 2. Pingback: My Christmassy Switzerland – Blonde around the World

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Hi, I am Taisia.

Beach lover, Sushi addict, Adventure seeker, Bad packer. Lawyer. Happy Fiancée. Wanderluster. Control freak. Sunsets enthusiast. Travel Blogger. Explorer. Professional dreamer.

 I am so happy that you made your way to my travel blog and I hope you are here to stay! I know you can find so many travel blogs out there and you are probably wondering why you should read this one. I won’t say it’s the best or the prettiest one, but I can assure you I will always share with you my happiness and love for traveling. But first, let’s get to know each other, shall we?

SUBSCRIBE

Join MY mailing list

Get notified on new posts and surprise gifts